Rowdy.nl

Windows IoT Core Watcher chrasht

WindowsIoTCoreWatcher.1

Bij de download van de Windows IoT Core images vind je ook een installer voor de Windows IoT Core Watcher tool. Een handige tool omdat die wat basisgegevens van alle beschikbare Pi’s op je netwerk bijhoudt, wat erg handig kan zijn als die dingen eens van IP veranderen en jij je dan afvraagt waarom je niet kunt debuggen naar je device. Helaas zal de tool niet opstarten als je op een 64 bits installatie zit.

Blijkbaar heeft men niet heel goed getest op x64 systemen. Bij het opstarten van de tool zal er niets gebeuren. Hij verschijnt voor een paar seconden in je taskmanager en verdwijnt dan weer net zo snel als ie gekomen is. Niet handig. Wat nader onderzoek in de Event Viewer van Windows levert ons een mooie foutmelding op.

WindowsIoTCoreWatcher.EventViewer

Gaan we hier verder op zoeken blijkt dat hier al feedback op gegeven is en er een workaround bestaat. (bron)

  1. Open ls Administrator een Developer Command Prompt for VS2015.
  2. Navigeer naar de map waar de Windows IoT Core Watcher executable is geïnstalleerd, meestal C:\Program Files (x86)\Microsoft IoT.
  3. Voor de volgende commando’s uit.
    sn -Vr WindowsIoTCoreWatcher.exe
    corflags WindowsIoTCoreWatcher.exe /32BIT+ /FORCE

Het eerste commando zorgt ervoor dat de binary niet meer op String Name’s gechecked wordt, het tweede commando zorgt ervoor dat 32bit mode wordt geforceerd.

Daarna, Joy! 🙂

Ik noemde net ook al even de  webpagina voor de Pi. Navigeer er eens heen zou ik zeggen, het is een zeer nuttige toevoeging en kan taken die je in PowerShell zou moeten doen aardig vereenvoudigen.

RaspberryPi2.Statuspagina

Leave a Comment:

* - required fields

© Copyright 1999-2016 Rowdy.nl | Kamer van Koophandel 58560874 | Privacy policy