Rowdy.nl

Raspberry Pi2 met Windows 10 IoT Core

RasperryPi2-WindowsIoTCore

Op de TechDays was één ding zeer duidelijk; dingen zijn de nieuwe apps. Vandaag kwam mijn Raspberry Pi2 binnen, dus we zijn maar direct aan de slag gegaan met het installeren van Windows 10 IoT Core Insider preview.

Dit ging helaas niet van een leiden dakje. Aangezien ik op mijn development machine een verse installatie van Windows 10 Insider preview build 10130 aan het doen probeerde ik de SD kaart vanaf mijn Windows 8.1 machine te flashen, wat dus een aantal problemen oplevert als je de standaard handleiding volgt.

dism.exe /Apply-Image /ImageFile:flash.ffu /ApplyDrive:\\.\PhysicalDrive2 /SkipPlatformCheck

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.9926.0

Error: 87

The /applydrive option is not recognized in this context.

Het probleem was hier dat dit image slechts geflasht kan worden met versie 10 van de Windows ADK. Deze dien je dus eerst te installeren (download) en vervolgens expliciet aan te roepen met het flashen.

"C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Assessment and Deployment Kit\Deployment Tools\x86\DISM\dism.exe" /Apply-Image /ImageFile:flash.ffu /ApplyDrive:\\.\PhysicalDrive2 /SkipPlatformCheck

Happy Flashing!

Zelf aan de slag? Neem eens een kijkje op http://windowsondevices.com

Leave a Comment:

* - required fields

© Copyright 1999-2016 Rowdy.nl | Kamer van Koophandel 58560874 | Privacy policy