Rowdy.nl

WP8 – Hoe installeer ik mijn op WP7 gekochte apps?

15 Mar 2013
by Rowdy
WP7, WP8
,

Windows Phone Apps

Zoals beloofd ga ik een aantal posts wijden aan het gebruik van Windows Phone 8. In deze eerste post ga ik uitleggen hoe je de Apps die je geïnstalleerd en aangeschaft hebt op je Windows Phone 7 device snel en eenvoudig kunt installeren op je nieuwe Windows Phone 8 device.

First things first
Als eerste is het belangrijk dat je op je nieuwe telefoon hetzelfde Microsoft Account gebruikt als op je ‘oude’ WP7 telefoon. (NB Daar werd het Live Account genoemd) Kies je een ander account kun je niet je aankopen van je vorige telefoon overzetten. Zodra je de eerste wizard op je telefoon doorgelopen hebt en je Microsoft Account hebt ingegeven laten we de telefoon rustig synchroniseren..

Mooi, dan gaan we verder..
Het eenvoudigste is om in te loggen op je account op de Windows Phone website. Onderstaande link brengt je naar je aankoophistorie.

https://www.windowsphone.com/nl-NL/my/purchase-history?signin=true

Log hier in met het correcte Microsoft Account. Je komt nu op de pagina met je aankoophistorie. Waarschijnlijk is je oude telefoon nog geselecteerd als je primaire toestel.

Aankoophistorie

Is dit het geval selecteer dan je correcte device.

Aankoophistorie, selecteer telefoon

Mooi. Nu kunnen we eenvoudig de oude Apps installeren door simpel op deze website op de links rechts naast de Apps te klikken.

LET OP!! Ben je wel verbonden met een WiFi netwerk?

Aankoophistorie, installeren

De website zal vervolgens verbinding maken met je telefoon en de App zal automagisch voor je geïnstalleerd worden.

Verbinding maken met de telefoon

Et voilà, c’est ça.. 🙂

Klaar, geïnstalleerd!

In een volgend deel zullen we voor WP8 interessante Apps bespreken, met name de uitstekende en vooral uitgebreide Nokia Lumia Apps.
Dit kan wel even duren, so be patient please.. 😉

Leave a Comment:

* - required fields

© Copyright 1999-2016 Rowdy.nl | Kamer van Koophandel 58560874 | Privacy policy