Rowdy.nl

Windows Phone 8

15 Mar 2013
by Rowdy
WP8

Nokia Lumia 920 & HTC 8X

Windows Phone 8, de opvolger van Windows Phone 7. Volgens sommigen de eerste echte serieuze Windows Phone versie, voor anderen een welkome opvolger van hun Windows Phone 7 device. En anderen vinden het helemaal niets. In ieder geval, iedereen heeft er wel een mening over. Persoonlijk vind ik het Windows Phone ecosysteem, de ideeën, het design geniaal. Natuurlijk, ik heb ook minpuntjes, maar minder dan ik ervaarde bij bijvoorbeeld een Android.

Ik bezit op dit moment zelf een Nokia Lumia 800, een Nokia Lumia 710 (van de actie van Microsoft) en van mijn werk uit een LG E-900. Die LG is echter geen geweldige telefoon. Natuurlijk, het is een budget toestel, maar dat is de Lumia 710 ook. De LG heeft een matig scherm, reageert slecht en ligt niet erg lekker in de hand. Tevens hebben diverse collega’s er redelijk veel problemen mee, van slechte accu’s (normale slijtage) tot uitvallende of ronduit slecht werkende toestellen. En wat doet LG toen WIndows Phone 7.5 uit kwam? Een nieuwe versie uitbrengen van hetzelfde device en deze een adviesprijs meegeven die €100 hoger ligt dan de ‘oude’ versie. Juist.

Mijn bedrijf heeft dus besloten om die devices te vervangen. Dit keer niet door een budget toestel, maar door het (huidige) topmodel van Nokia. De Nokia Lumia 920. Helaas zonder draadloze lader, maar goed, ook zonder die draadloze lader is het een geweldig device. We zouden eigenlijk allemaal een zwarte krijgen, maar door leveringsproblemen van Nokia zullen we ook gekleurde devices accepteren. Ik hoop vooralsnog op een zwarte, of eventueel een gele versie.

Zelf wilde ik ook de Lumia 920 halen, maar daar heb ik nu dus vanaf gezien, het heeft weinig nut om met twee identieke telefoons rond te lopen. Ook voor het testen van mijn Apps is het handig om verschillende devices te hebben. Daarom is mijn keus gevallen op de HTC 8X met een Vodafone abonnement. Andere fabrikant, èn een andere resolutie. De Nokia Lumia 920 heeft een resolutie van 1280×768 waar de HTC 8X een resolutie heeft van 1280×720. Dit is best belangrijk om te zien of mijn Apps het op alle beeldformaten goed doen. Mijn ‘oude’ Apps voor het WP7 platform werken prima op WP8, echter op mijn HTC 8X is er bovenaan een zwarte balk zichtbaar. Dat moet ik dus in de toekomst nog oplossen. 🙂

Ik zal op mijn blog in de komende weken mijn ervaringen delen met Windows Phone 8 en tevens tips en tricks plaatsen..

PS
Leuke baas hè? Ook bij ons werken? Krijg je d’r ook nog gratis de leukste collega’s van Nederland bij… 🙂

Leave a Comment:

* - required fields

© Copyright 1999-2016 Rowdy.nl | Kamer van Koophandel 58560874 | Privacy policy