Rowdy.nl

Verfraai je menu Start in Windows 8

14 Nov 2012
by RowdyBest mooi, dat Windows 8. Schitterende live tiles waar je direct nieuwe informatie zoals berichten, emails etc in één oogopslag kunt zien. Helaas zijn de ‘normale’ programma’s, of ‘Desktop Apps’ zoals Microsoft ze graag noemt niet allemaal voorzien van een mooie tile en krijg je dus een ‘lelijk’, klein icoon wat totaal niet staat bij de strakke look van Windows 8. Er zijn echter tools waarmee je wèl een mooie tile aan je programma kunt koppelen. Hoe dit werkt leg ik in deze post uit.

Deze post is naar aanleiding van een blog die ik op TweakBlogs tegenkwam. De poster heeft een website gemaakt waar men gratis afbeeldingen voor tiles kan downloaden. Ook kun je je eigen gemaakte tiles weer uploaden voor de community. Een mooi initiatief.

Benodigheden

Da’s niet zoveel. Je hebt slechts een tool en afbeeldingen voor de tiles nodig:

Let’s get to it!

Eigenlijk is het zeer simpel; je start OblyTile, voert een aantal parameters in en klikt op ‘Create Tile’. It’s that easy.

Obly Tile, parameters

Selecteer bij ‘Tile image’  en ‘Tile small image’ je gedownloadde afbeelding en vul bij ‘Program Path’ de verwijzing naar het programma wat het dient te starten in. Eventueel kun je nog wat parameters opgeven of onderaan een vinkje zetten indien je wenst dat dit programma altijd met beheerdersrechten uitgevoerd dient te worden. (LET OP: als je niet weet wat je doet; laat dit vinkje dan uit!)

De nieuwe tiles worden vervolgens achteraan je menu Start vastgepinned. Versleep ze naar de juiste plek/categorie en unpin de originele programmakoppelingen. (rechtermuisknop, unpin)
Et voila, geniet van het resultaat.

Oude en nieuw tiles

Hey, maar hoe verschuif ik die tiles, of geef ik de groep een naam?

Gewoon een tile vasthouden en verslepen. Voor een groep een naam te geven,dien je in het menu Start uit te zoomen (CTRL + scrollen) en vervolgens met de rechtermuisknop op de groep te tikken. Onderin kun je nu de naam van de groep wijzigen. Een iets uitgebreidere beschrijving vind je hier.

Bronnen: TweakBlogs, HowTo Geek

Leave a Comment:

* - required fields

© Copyright 1999-2016 Rowdy.nl | Kamer van Koophandel 58560874 | Privacy policy